Učenci 5. a razreda smo bili na naši šoli letošnji zmagovalci v akciji Čisti zobje ob zdravi prehrani. Celo leto smo se trudili in pridno čistili zobe. Zbrali smo največ točk. Povedali so nam, da smo si prislužili 10 brošk. Štirje učenci pa so bili tudi štiriletni zmagovalci. Naša učiteljica je bila z nami zelo zadovoljna.

V petek, 31.5.2019 smo odšli v Novo Gorico na zaključno prireditev akcije. Ker smo bili pridni, smo si ta izlet res prislužili. V obe smeri smo se peljali z rednim avtobusom.
Ko smo prišli v Novo Gorico, smo si najprej ogledali maketo  mesta. Učiteljici sta nam povedali, kako je nastalo najmlajše mesto v Sloveniji. Videli smo tudi spomenik Franceta Bevka in tam ponovili  vse, kar smo se o njem naučili pri pouku.
Po  malici smo se ustavili na Bevkovem trgu, kjer  je bilo veliko otrok, ki so čakali na prireditev. Med njimi sta bili tudi dve maskoti, ki sta nas zabavali. Razdelili so nam vstopnice in kupone za sladoled. V pričakovanju smo šli v dvorano. Zbor je zapel nekaj pesmi, potem pa smo gledali predstavo Nenavadna poroka, ki so jo pripravili učenci OŠ Solkan. Predstava je bila zanimiva.
Po prireditvi smo odšli z učiteljicama na sladoled.
Vračali smo se z avtobusom. Na postaji je vsak kupil vozno karto. Ko je pripeljal avtobus, nas je šofer poklical naprej. Vstopili smo prvi. Posedli smo se v zadnji del avtobusa. Bilo je lepo, ker smo se med seboj lahko pogovarjali in tudi malo pozabavali.

Veseli smo se vrnili v šolo. Še se bomo trudili za čiste in zdrave zobe. Lep nasmeh tudi nekaj velja.

Učenci in učenke 5.a

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)