V sredo nam je učiteljica naročila, naj naslednji dan v šolo prinesemo predpasnik in krpico. V četrtek,na dan pred slovenskim kulturnim praznikom, so v naš razred prišli ljudje, ki so mojstri v oblikovanju glinenih izdelkov.
Najprej smo učenci pripravili prostor. Oblekla sem si predpasnik. Na mizi nas je čakala glina. Prijazna gospa Anica nam je razložila, kako naj jo oblikujemo. Najprej smo iz gline naredili kepo. Nato smo iz nje začeli oblikovati skodelico. Meni se je zdelo, da mi to nikoli ne bo uspelo. Trudila sem se, da bi bil moj izdelek čim lepši. Na koncu sem izdelala lepo glineno skodelico. Moj trud je bil poplačan.
Delo z glino je bilo zabavno. Imela sem se zelo lepo.

Ela Velišček, 3. b

Četrtek je bil drugačen dan. Obiskali so nas mentorji iz kluba keramikov. Razdelili smo se v pet skupin. Izdelovali smo skodelice iz gline. Najprej smo naredili kroglo. Potem smo z roko oblikovali skodelico. Nato smo iz gline zvaljali dolgo kačico in jo pritrdili na rob skodelice. Izdelali smo še ročaj in dno skodelice. S čopičem smo nanjo narisali še vzorec.

Maj Karnel Burgar, 3. b

V četrtek smo izdelovali skodelice iz gline. Pomagala nam je gospa Alenka. Vsak učenec je naredil dve skodelici, eno za pijačo, eno za bonbone. Pustili smo jih v šoli, da jih dajo učiteljice v peč.
Ta dan mi je bil zelo všeč. Vsi nestrpno čakamo, da bomo videli svoje izdelke.

Lea Jakopič, 3. b

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)