Imeli smo naravoslovni dan. Obiskali so nas člani društva slepih in slabovidnih. Predstavili so nam življenje slepih. Igrali smo se z žogo, v kateri je bil riž. V krogu smo se posedli na tla. Miže smo si podajali žogo. Najprej si poklical ime sošolca. Ko se ti je oglasil, si v smeri glasu podal žogo. Če si pogledal, si izpadel. Videli smo, kako slepi pišejo in berejo. Črke so pikice in vse črke napišeš s šestimi tipkami. Napisali smo svoje ime. Preizkusili smo se v hoji z belo palico z zavezanimi očmi. Ob koncu smo postavljali vprašanja.

Hana Goljevšček, 3. b

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo z belo palico hodili po stopnicah gor in dol. Imeli smo zavezane oči. Ni bilo lahko. Slepa gospa nam je v Braillovi pisavi pomagala napisati svoje ime. Dobili smo tudi kartončke z Braillovo abecedo ter številkami. Videli smo, kako slepi igrajo Človek, ne jezi se. Nataknili smo si različna očala. Z njimi smo videli, kakšne so lahko okvare oči. Ugotovila sem, da si slepi  pomagajo na različne načine. Ker ne vidijo, uporabljajo ostala čutila: tip, sluh, okus … Pomagajo si tudi s palico.

Veronika Stegel, 3. b

Všeč mi je bilo, ko sem imel zavezane oči. Tako sem lahko občutil, kako je, če si slep. Slepim lahko pomagam tako, da jih vodim po poti. Spoznal sem, da slepim in slabovidnim ni lahko.

Martin Kralj, 3. b

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)