Ko smo začeli s pripravami na kolesarski izpit, smo najprej vadili za teste na računalnik. Vsi smo jih uspešno naredili. Bilo je čudovito.
Potem smo vadili na poligonu. Tam so nas preverjali, če smo spretni pri vožnji s kolesom. Tudi to je vsem uspelo opraviti.Nazadnje smo se pripravljali, da bomo šli na cesto. Pred prvo vožnjo so nam redarji pregledali kolesa. Vsa so bila pravilno opremljena in varna za vožnjo. Ko smo prvič vozili, smo se bali. Vsak je moral voziti pet ur, preden je lahko opravljal kolesarski izpit. Šlo nam je zelo dobro. Vsi smo lepo vadili in ob koncu tudi vsi opravili. Zelo smo bili veseli. Imeli smo zelo prijazna redarja. Vsi srečni smo odšli v šolo.

Ana Grm, 5. a

V ponedeljek, 27.5.2019, smo petošolci opravljali kolesarski izpit. Veliko nas je vedelo, da znamo in nismo bili v skrbeh. Doma smo veliko vadili in se učili, da bi dokazali, da zmoremo tudi takrat, ko mislimo, da je nekaj nemogoče doseči. Ta dan smo spoznali, da kolesarski izpit ni nekaj nemogočega.
Najprej smo bili vsi žalostni, ker je bilo slabo vreme. Mislili smo, da izpita ne bomo delali. Ampak , ker je samo rosilo, smo vztrajali. Ko smo opravili izpit in se vrnili v razred, je začelo močneje deževati, tako da se nismo peljali po glavni cesti do »Rafaela« . Obljubili so nam, da bomo šli tja peš, ko bo lepo vreme in se bomo posladkali. Bili smo še bolj veseli in končali smo dan z nasmehom.

Ameja Lesizza Mencin, 5. a

Učiteljica nam je povedala, da bomo imeli v ponedeljek kolesarski izpit, saj je bilo napovedano lepo vreme. Ampak ni bilo tako. Začelo je rahlo deževati. Vztrajali smo in upali, da nam uspe. Vsem je uspelo! Bili smo zelo ponosni nase. Tako smo bili veseli, da smo se vsevprek objemali. Moja najboljša prijateljica ni mogla verjeti, da je opravila izpit. Tega dne ne bom nikoli pozabila.

Katarina Ipavec, 5. a

Mislil sem, da danes ne bomo kolesarili zaradi slabega vremena. A vreme nas ni motilo. Pripravili smo kolesa, na glavo pritrdili kolesarske čelade in začeli vaditi. Pri vajah sem naredil manjšo napako. Čez nekaj časa nas je pred šolo pričakal redar. Razvrstil nas je po parkirišču. Opozoril nas je, da moramo upoštevati vse, kar nas je naučila učiteljica. Potem smo začeli. Odlično mi je šlo. Brez napak sem opravil kolesarski izpit. Ko mi je to še redar potrdil, sem bil zelo srečen. Zdaj nestrpno čakam izkaznico!

Kristian Šavli, 5. a

Vsak učenec je imel odsevni jopič z različnimi številkami. Jaz sem imela številko štirideset. Imeli smo dva poizkusna kroga in nato je šlo zares. Zbrali smo se v dveh kolonah ob parkirišču trgovine Fama. Najprej je vozila sošolka Ana iz 5. b razreda, za njo pa sem bila na vrsti jaz. Ko smo vsi opravili izpitno vožnjo, smo se zbrali pod streho pri balinišču. Redarja sta nam povedala rezultate. Ko je prvi redar odprl svojo beležko, kamor je zapisoval naše napake, smo bili vsi v skrbeh. A v beležki ni imel ničesar zapisano. Oddahnili smo se. Vsi smo izpit opravili.

Nina Jakopič, 5. a

VTISI:

Pred prihodom redarjev sem imela tremo. Potem pa sem začela verjeti vase in ni me bilo več tako strah.

Nika Lango, 5. a

Dan pred kolesarskim izpitom me je zelo skrbelo, da ga mogoče ne bom uspešno opravil, zato sem veliko vadil. Skrb je bila odveč. Vsi smo tako dobro vozili, da redar ni imel nikogar zapisanega v svoji beležki. Oba redarja sta nas pohvalila, mi pa smo bili veseli.

Tinej Pirih, 5. a

Pred kolesarskim izpitom smo pridno vadili, da bi le bili dobro pripravljeni. Pretekli teden nam je vreme ponagajalo, zato smo ga imeli danes. A tudi danes vreme ni bilo na naši strani. Dež je rosil in nismo vedeli, kako bo. Toda vztrajali smo in na koncu smo bili srečni, ker sta bila redarja ponosna in vesela, ker nam je šlo tako dobro. Pohvalila sta tudi učiteljico Darjo, da nas je dobro naučila.

Nika Medvešček, 5. a

Kolesarji smo!
Hitro švignemo
in pravila upoštevamo.

Ana Trampuš, 5. a

 

 

 

 

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)