Včeraj smo imeli kulturni dan. S šolskim avtobusom smo se odpeljali v Tolmin. Ogledali smo si film Košarkar naj bo 2. Glavna igralca sta bila Ranta in Metka. Igrali so tudi Matjaž Javšnik, Ana Marija Mitič, Lado Bizovičar, Gojmir Lešnjak Gojc in Milan Miladinovič. Film je bil zanimiv, napet in smešen. Iz filma smo se naučili, da je treba sodelovati, če hočemo doseči skupne cilje. Po končanem filmu smo obiskali knjižnico Cirila Kosmača. Tu si lahko izposojamo knjige, igre, CD … V knjižnici lahko tudi beremo, se učimo, opravljamo domačo nalogo in se družimo s prijatelji. Knjižničarka nam je razkazala knjižnico in nam povedala zanimivosti o njej. Nazadnje smo si ogledali še stari trg v Tolminu. Igrali smo se stare igre, kot je ristanc. Poskušali smo hoditi s hoduljami, barvali smo … Videli smo tudi lajnarja, ki je igral na lajno. Polni lepih spominov smo odšli v avtobus in se odpravili domov.

Petra Pičulin, 4. b

V sredo smo imeli kulturni dan. Zbrali smo se v avli. Ko smo pomalicali, nas je pred šolo čakal avtobus. Peljali smo se skozi Ajbo, Ročinj, Doblar, Ušnik, Čiginj in Volče ter prispeli v Tolmin. Izstopili smo iz avtobusa in se odpravili do kinodvorane. Posedli smo se po sedežih, začel se je film Košarkar naj bo 2. Po končanem filmu je 4. razred šel v knjižnico Cirila Kosmača. Knjižničarka nam je pokazala različne kotičke in ogledali smo si različne knjige. Pokazala nam je knjigo iz leta 1689. Knjige si se lahko dotaknil samo z rokavicami. Preden smo odšli iz knjižnice, je bil na ogled še en krajši filmček o knjižnici. Odpravili smo se na trg. Tam je bila lajna in lajnar je godel nanjo. Jaz in druge sošolke smo barvale pobarvanke z motivi starih oblačil. Prišel je čas, ko smo morali domov. Veseli in lačni smo prišli v šolo. Ta dan mi bo za vedno ostal v spominu.

Julija Škodnik, 4. a

V sredo zjutraj smo se zbrali v učilnici. Umili smo si roke in odšli po malico. Po njej smo se odpravili na avtobus. Igrali smo se razne igrice. Zelo sem se veselila filma, imenoval se je Košarkar naj bo, drugi del. V filmu so se dogajale zanimive in smešne stvari. Na primer, smešno je bilo, ko je trener povedal imena košarkarjev, toliko “Markotov” je bilo, da skoraj ni bilo drugega imena, a najlepše je bilo, ko sta se Ranta in Metka pobotala. Tekma je bila res napeta. A končno so Sokoli zmagali. Po filmu smo šli v tolminsko knjižnico. Tam smo si ogledali kotičke. Videli smo zelo staro knjigo iz leta 1689. Zaradi zapisa v tej knjigi je France Prešeren spesnil Povodnega moža. Potem smo odšli na trg. Tam je bil lajnar. Naučila sem se hoditi s hoduljami. Za vedno mi bo ta dan ostal v spominu.

Marija Ana Žnidarčič, 4. a

 

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)