Učenci šestega razreda smo se v ponedeljek, 22.10.2018, odpravili v Novo Gorico na ogled SNG in grobnice Burbonov.
Prispeli smo v Novo Gorico in se odpravili proti SNG. V garderobi smo odložili svoje stvari in se najprej sprehodili do zaodrja, nato pa do velikega odra. Vodička nam je pokazala še studio za ličenje, kostume, nazadnje pa še mali oder. Na malem odru so imeli vajo, zato smo hitro odšli.
Pred vhodom v SNG smo pojedli malico in se napotili do Kostanjevice. Ustavili smo se pred kapelo in počakali na vodičko. Pričela je z uvodom. Povedala je, kakšna je bila najprej kapela in kaj vse je zgodilo na Kostanjevici. Vstopili smo v  cerkev. Vodička je opisala cerkev, nam povedala, kaj se je dogajalo med prvo svetovno vojno ter nam povedala o Burbonih. Odšli smo do grobnice in si jo ogledali, kasneje pa še Škrabčevo knjižnico in na vrtu videli vrtnice burbonke.
Ko smo si vse ogledali, smo se odpravili nazaj do Nove Gorice. Od tam nas je avtobus odpeljal nazaj v Kanal.

Kim Dugar, 6. b

Učenci 6. a in b razreda smo v ponedeljek odšli v Novo Gorico. Imeli smo kulturni dan.
Ogledali smo si SNG (Slovensko narodno gledališče), v katerem smo videli zaodrje, veliki oder, mali oder, avlo, kabinete, garderobe in še in še.
Imela sem srečo, ker sem videla igralko, ki je prišla na vaje prav takrat.
Po ogledu smo pojedli malico in se odpravili peš na Kostanjevico. Ogledali smo si cerkev, grobnico Burbonov, Škrabčevo knjižnico ter vrtnice burbonke.
Bil je res krasen dan. Najraje bi ga še kdaj ponovila.
Posebej zanimiv mi je bil zato, ker si tudi jaz želim postati igralka.

Vita Božič, 6. b

 

 

 

 

 

 

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)