Z avtobusom smo se peljali do Nadavč. Peš smo šli do Avšjega. Tam smo si pogledali razstavo starih predmetov iz vojne. Videli smo stare obleke, pištole, puške, bajonet, nože, odlikovanja, skrinjo, črno kuhinjo in drugo. Pojedli smo malico in se odpravili na pot. Šli smo po bližnjici do Levpe. Tu smo videli staro šolo. Med hojo smo videli krave, ki so se pasle. Avtobus nas je čakal pred igriščem. Odpeljali smo se v Kanal.

Alina Velušček, 3. a

Na športnem dnevu sem se zelo zabavala. Všeč mi je bila razstava starih predmetov. Pokazali so nam tudi črno kuhinjo in izbo. Med potjo do igrišča so prišle ob pot krave. Ker smo imeli še dovolj časa, smo se ustavili še na igrišču. S sošolkami smo se na igralih gugale, se pogovarjale in lovile. Prehitro je prišel čas za vrnitev v šolo. Najbolj mi je ostala v spominu črna kuhinja.

Aminah Miklavc, 3. a

Na športnem dnevu mi je bilo všeč. Med hojo so me bolele noge. Bilo je naporno. Bila sem potna in žejna. Na avtobusu sem sedela z Ines, hodila pa sem z Ulo. Všeč so mi bili konji in črna kuhinja. Videli smo tudi staro klet. V njej so se sušili »šalami«. Videla sem tudi mesnico. Mesar je rezal meso.

Šla bi še kdaj.

Lara Bucik, 3. a

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)