Pozdravljeni, dragi učenci in starši učencev naše šole!

Zdaj vemo, da bomo pouk na daljavo izvajali še dva tedna. Način dela bo načeloma ostal enak, o morebitnih spremembah pa vas bodo sproti seznanjali razredniki in predmetni učitelji.

Učitelji naše šole se dnevno sestajamo na videokonferencah, kjer spremljamo delo učencev. Skrbimo za to, da imamo stike z vsemi, da pomagamo tistim, ki se znajdejo v kakršnihkoli težavah in bomo s tem tudi nadaljevali. Verjamemo, da je v takih časih medsebojno povezovanje ključno, ohranjanje medsebojnih stikov pa nujno.

Prav z namenom ohranjanja odnosov naši razredniki izvajajo redne videokonferenčne ure oddelčnih skupnosti (razredne ure). Udeležba na teh videokonferencah ni obvezna, je pa močno zaželena. To je čas, ko razrednik spremlja splošno počutje in delo učencev določenega razreda in o njih poroča ostalim učiteljem in vodstvu šole. Veliko težav in izzivov smo na ta način že uspeli odpraviti.

V prvem tednu izvajanja pouka na daljavo (tako na predmetni, kot na razredni stopnji) smo videokonferenčne oddelčne skupnosti izvajali vsak dan, od vključno 16.11.2020 pa jih bomo enkrat tedensko OB TORKIH po sledečem urniku:

 Ura pričetka videokonference
1.a9.30
2.a10.30
1.,2.k8.30
3.a9.00
4.a11.00
5.a10.00
5.b10.00
6.a8.00
6.b8.00
7.a8.30
7.b8.30
8.a9.00
9.a9.30

PRIHAJA TUDI OCENJEVANJE ZNANJA

Spoštovani starši!

Zaradi podaljšanega izvajanja pouka na daljavo bodo naši učitelji pričeli tudi z izvajanjem ocenjevanja znanja. Pri tem nujno potrebujemo vaše sodelovanje.

Učitelji se bodo novim razmeram prilagodili po svojih močeh oz. glede na možnosti, ki jih imajo pri posameznem predmetu. Tu, dragi starši, pa nastopite vi. Čeprav je stvar zoprna, pa staršem ponuja priložnost, da s svojim vedenjem v teh situacijah otroke učimo izjemno pomembne vrednote: POŠTENOSTI. Vsekakor pri ocenjevanju znanja podpiramo vašo prisotnost, ki pa naj bo pasivna. Bodite v istem prostoru, a ne sodelujte. Umaknite se proč od računalnika ali tablice in opazujte otroka, pomoč ponudite pa SAMO V PRIMERU TEHNIČNIH TEŽAV. Tokrat imate priložnost OPAZOVATI ocenjevanje znanja, ni pa vam dovoljeno vanj posegati. Na ta način bo vaš otrok pridobil kakovostno povratno informacijo o svojem znanju, vi pa edinstven vpogled v otrokovo delovanje pod pritiskom. Če boste to izkušnjo pravilno uporabili, boste pri otroku prepoznali težave, ki se mu pod stresom porodijo in mu lahko svetovali, kako naj ravna v bodoče.

Z željo, da se situacija čim prej vrne v normalno stanje, vas lepo pozdravljam!

Ravnateljica

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)