Dne 16. 4. 2015 smo se za avtobusom odpeljali v Tolmin na snemanje radijske oddaje. Spremljala nas je naša mentorica, Zvonka Cigoj.

Pred odhodom smo se še zadnjič temeljito pripravljali. Majo, ki je zbolela, je pripeljal oče. Bali smo se, da bomo morali snemanje zaradi nje prestaviti. Majo so v studiu posneli vnaprej, da je lahko odšla domov. Ostali smo bili na vrsti kasneje. Pred začetkom snemanja nam je novinar razkazal svoje delovno okolje in predstavil delo novinarjev. Izvedeli smo, da so v njihovem studiu zaposlene tri osebe. Povedal nam je, da je studio Alpski val del radia Primorski val. Oddajajo pa tudi iz Cerknega in Kobarida. Njihove oddaje slišijo od Bovca do Deskel ter od Ljubljane do Benečije v Italiji.

Sledilo je snemanje v posebni kabini. Predstavili smo se in razločno ter doživeto prebrali naša pripravljena besedila. To smo zelo dobro opravili in novinar nas je pohvalil, da smo se odlično pripravili.

Čas do odhoda avtobusa smo porabili za pohajkovanje po Tolminu. Dan je bil zanimiv, pester in poučen. Snemanje je bilo za nas nova in nepozabna izkušnja.

Zapisali učenci izbirnega predmeta vzgoja za medije

oddaja

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)