V torek, 3. decembra 2019, smo učenci Osnovne šole Kanal, ki obiskujemo pevski zbor, gledališki klub, glasbeni projekt ter ORFF-ov instrumentarij, nastopili na prireditvi »TA VESELI DAN KULTURE«, ki se je odvijala v večnamenski dvorani naše šole.

Prireditev se je pričela ob 18:00, vendar smo mi, nastopajoči, morali biti na prireditvenem prostoru eno uro prej, da smo še malo povadili naše nastope. Ko je ura odbila 18:00, se je dvorana začela polniti. Tako je bila polna, da je primanjkovalo mest. Veseli smo bili, da nas je prišlo toliko ljudi gledat. Zelo smo bili veseli tudi, ko smo videli, da je bila med nami naša ravnateljica Barbara Kragelj Jerič.

Prireditev se je pričela s petjem mladinskega pevskega zbora, ki je zapel pesem Shallom. Za mladinskim zborom je sledil nastop glasbenega projekta. Po glasbenem projektu so nastopili učenci prvega razreda, ki obiskujejo otroški pevski zbor. Zapeli so veliko otroških pesmi. Nato je prišel na oder ORFF-ov instrumentarij. Ubrano so zaigrali zelo lepo in zelo znano božično pesem. Sledil je nastop otroškega pevskega zbora, prvošolcem so se pridružili starejši vrstniki. Prireditev se je zaključila s pesmijo MPZ z naslovom Novo in staro leto. Glasbene točke so povezovale učenke višjih razredov, ki obiskujejo izbirni predmet gledališki klub. Z recitacijami in s sproščenim pogovorom so ustvarile prijetno vzdušje.

Na koncu prireditve so se zahvalili in poklonili cvetje Mojci Jerončič, ki je vodila vse glasbene točke, Suzani Kavčič, mentorici gledališkega kluba, Barbari Kožlin, ki je poskrbela za lepo okrašen oder, ter Mirjam Furlan, ki je pevce spremljala na klavirju.

Maša Tia Komac, 8. a

    

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)