Spoštovani starši, dragi učenci in učenke!

Pouk poteka drugače, kot smo ga vajeni. Če smo prejšnji teden vsi nekoliko bolj počivali, nam je ta teden prinesel veliko prilagajanja, novosti. Čeprav naše šolske klopi ostajajo prazne, lahko naše misli in čustva delimo na drugačen način.

Vse učence zato spodbujam, da svoj pogled na šolo delite z nami. Seveda nam lahko pošljete tudi pesmi, spise, slike itd. z drugačno temo.
Pišite, pošljite na podpora@os-kanal.si.

Veselim se vašega odziva, Rafaelu iz 2. razreda, ki je prvi z nami delil zapis, pa iskrena hvala.

Petra Valentinčič, mentorica dopisniškega krožka

 

 

 

 

 

 

 

Teden brez šole je bil zelo zanimiv. Veliko smo bili zunaj. Delali smo na vrtu. Iz folije smo naredili tobogan. Po njem smo spuščali zemljo v nov vrt. Jaz pa sem se spuščala po njem. Skuhali smo primorsko mineštro. Vanjo smo dali veliko zelenjave. Bila mi je zelo všeč. Postregli smo jo s palačinkami. Teden mi je zelo hitro minil.

Zoja Muznik, 2. a

V tednu, ko so šolo zaprli, sem se veliko igral. Iz Ljubljane sta prišla bratranec Tilen in sestrična Magdalena. V sobi smo postavili šotore. Lepo je imeti družbo. Še vedno pogrešam tudi svoje sošolce.

                                                                                                                 Martin, 2. a

Pogrešam sošolke in sošolce, ampak tudi doma je lepo. Pouk od doma dobro poteka. Pri nalogah mi pomaga mama, pri LUM in športu pa tata. Pred spanjem pa skoraj vsak večer kaj malega preberem za bralno hišico. Ko naredim nalogo, grem ven in z bratrancem tečeva, se igrava, noriva in ušpičiva kakšno neumnost. Se že veselim, da se spet vidimo.

                                                                                                                                     Ota, 2. a

Učila sem se s pomočjo računalnika, telefona in ostalih zvezkov oziroma delovnih zvezkov, ki jih imam doma. Pri učenju mi je pomagala mama. Nisem imela nobenih težav pri učenju. Zanimivo mi je bilo, ko sem gledala videoposnetek pri uri športne vzgoje (ples), izdelovanje glasbila, merjenje s pomočjo metra. Raje bi bila še doma, ker mi je zelo lepo. Z mamico in psom vsak dan gremo na sprehod, mami pomagam pri kuhanju, veliko pečeva in nabirava trobentice in iz njih kuhava čajčke. Najbolj mi je bil všeč sobotni piknik v naravi. Z bratcem sva priskrbela drva, očka je zakuril ogenj in nam spekel slastne hrenovke. Mama pa je poskrbela za pijačo in sladico. Upam, da bom še dolgo časa doma.

                                                                                                                                   Klara, 2. a

Že tretji teden ne hodimo v šolo. Doma delam naloge, ki nam jih pošilja učiteljica preko spleta. Nalogo pišem popoldne z mamico ali očkom. Raje bi hodil v šolo s sošolci. Komaj čakam, da se spet vidimo. Doma se ne smem družiti s prijatelji.

                                                                                                                                                 Aleks, 2. a

Ker ne smemo v šolo, se moram učiti doma. Nalogo vedno naredim potem, ko pojem zajtrk in malo pogledam televizijo. Pri nalogi mi pomaga mama, nekaj pa naredim tudi sam. Naloge niso težke. Najbolj zanimivo mi je bilo, ko sem z metrom meril razdaljo okoli hiše. Lepo je doma, ker se igram s sestrico, rad pa bi hodil tudi v šolo, da bi se družil s svojimi sošolci.

                                                                                                                                                                 Luka, 2. a

Pri nalogi mi je pomagala mama, zdaj pa ati. Zanimivo mi je bilo vse, težko pa nič. Raje bi hodil v šolo. Všeč mi je bilo, ko sem izdeloval glasbilo in ko sem izdeloval meter. Zelo pogrešam prijatelje.

                                                                                                                                                                                                                                          Martin, 2. a

S pomočjo staršev in računalnika vsak dan redno opravim nalogo, ki mi jo pošlje učiteljica. Nalogo naredim po zajtrku, da imam potem čas za igro, zvečer pa mami ali tatu preberem pravljico. Veliko se igram tudi zunaj in hodim z Mišo (kužkom) na sprehod. Mami in tatu sem pomagal z opravili na vrtu, kjer sem prav sam z vilami skopal delček vrta, kjer bo mama posejala solato. Naloge mi prav posebno ne delajo težav, opravim jih večinoma sam, mama mi pomaga takrat, ko česa ne razumem. Zanimivo je učenje preko računalnika, ker je to nekaj novega, ampak bi vseeno rad hodil v šolo, ker pogrešam sošolce in sošolke pa tudi učiteljico.

                                                                                                                                       Tibor, 2. a

Zjutraj, ko vstanem, se začnem učiti. Mama mi natisne liste z računalnika. Težko se je učiti po računalniku. Všeč so mi plesi, ki se jih učimo pri športu. Vsak dan grem z mamo ven hodit v gozd. Zelo pogrešam učiteljico in sošolce.

                                                                                                                                         Sara, 2. a

Učil sem se tako, da sta mi moja starša dajala račune in veliko sem bral in pisal. Pomagala mi je moja mama. Težko mi je bilo pisanje, zanimivo pa računanje. Raje bi hodil v šolo.

                                                                                                                                           Rafael, 2. a

Učim se doma za kuhinjsko mizo. Mama mi natisne naloge, ki mi jih pripravi učiteljica. Jaz jih rešujem dopoldne. Pri nalogah mi pomagajo mama, tata in brat Jaka. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem ustvarjala pri likovnem. Raje bi hodila v šolo, ker se rada igram s prijatelji.

                                                                                                                                        Julija, 2. a

Sedaj, ko je šola zaprta, se učim sama doma. Mama mi pomaga z računalnikom. Zelo pogrešam sošolce in učiteljico. Veliko se igram, a mi je dolgčas, ker sem sama. Veliko sem tudi zunaj. Želim si, da bi bilo konec te karantene.

Eva, 2. a

 

 

 

(Skupno 346 obiskov, današnjih obiskov 1)