Bivališče sem postavil v bližini hiše v zavetrju. Vejice, rogovile in kamenje sem dobil v gozdu za hišo, mah ob hiši in smrekove vejice na pohodu. Najprej sem postavil ogrodje iz rogovil in treh palic. Nato sem na ogrodje zložil palice. Čez sem dal smrekove vejice in vse pokril z mahom. Okoli bivališča sem položil kamenje. Pomagal mi je tudi bratec. Iskal je mah. Vsem sem pokazal svoj izdelek. Tudi bratec in mama sta skupaj naredila svoj bivak. Bil je nepozaben dan.

Jernej Škvarč

Izdelovala sem bivak. Najprej sem nabrala material. To so bili kamni, veje listavca in iglavca. Potem sem se lotila dela. Zgradila sem zid iz kamenja. Veje sem dala skupaj, da sta nastali rogovili. V zemljo sem naredila luknji. Rogovili sem zapičila vanju. Čezenj sem položila vejo. Na vrh sem polagala ostale veje. Odšla sem po veje iglavca. Uporabila sem jih za streho. Veje sem postavila tudi na straneh. Noter sem položila le še kos deske za sedenje. Moj bivak je bil končan.

Lana Žnidarčič

Naredil sem bivališče z okolico.

                              Kristjan Hajdarevič Podobnik

Moja maketa bivaka s cvetlicami.

                          Tjaša Medvešček            

Maketo bivališča sem naredil iz kamnov in ovijalk.

                   Jaka Gabrijelčič

Za hiško iz naravnih materialov sem uporabljen material dobil v gozdu na dan pohoda. Kamenje pa mi je nono prinesel z brega Soče. Izdeloval sem jo doma na vrtu. Najprej sem sestavil zid iz kamenčkov, na vrh sem dal veje in pritrdil streho. To mi je bilo najtežje, zato mi je pomagala mama. Na streho sem dal mah in okoli kamenja malo slame. Nazadnje pa sem sestavil še stranice hiše do strehe iz vejic.

Matija Segalla, 4. a

Material za naravno bivališče sem dobila v gozdu in pri Soči. Hiško mi je pomagal narediti moj brat Nace. Postavila sva jo na leseno desko. V desko sva z Nacetom zvrtala štiri luknje, noter pa postavila štiri palčke, ki sem jih nabrala pri Soči. Zadaj sem dala korenino, ki sem jo dobila v gozdu. Nato mi je tata zvrtal še dve luknji, kamor sem postavila še dve palčki. Na vrh pa sem dala lubje in mah za streho. V hiško pa sem dodala še par kamenčkov in les – postavila sem mizico in stole. Hiška mi je zelo všeč.

Amadeja Bole, 4. a

Material za bivališče sem nabral v gozdu. Domov sem prinesel veje, kamenje in listje. Veje sem zložil in postavil v obliko šotora na kartonasto podlago. Na vrh sem dal kamen in liste, ki visijo navzdol. Prav na vrh pa sem postavil še debelejšo vejo in nanjo zalepil list. Zelo sem ponosen na svoj izdelek!

Nace Strnad, 4. a

Bivališče sem naredil iz vej in ga pokril s senom. Nekaj materiala sem nabral na pohodu na Avški Kuk, seno pa sem šel iskat v hlev. Vejice sem najprej drugo poleg druge zataknil v zemljo v obliki kvadrata. Streho pa sem iz malo večjih vejic naslonil nanj ter jih na vrhu zvezal z močnimi bilkami trave. Na koncu sem streho pokril še s senom. Bivališče sem postavil v majhen vrtiček, kjer je bila zemlja zelo rahla za zatikanje vejic. Na moj izdelek sem zelo ponosen.

Anej Petrevčič, 4. a

Material za izdelavo bivaka sem dobila v gozdu. Poiskala sem kamne, mah, vejice in na vrtu sem dobila vejice ciprese. Vse to sem odnesla domov in bivak postavila v hiši. Najprej sem postavila stebre iz kamenja. Potem sem postavila ogrodje za streho iz vejic in nanj položila mah. Za stene sem pokončno položila vejice in čez dala vejice ciprese. Moj izdelek mi je zelo všeč. Vanj sem vložila veliko svojega truda.

Julija Škodnik, 4. a

Ob vrtu sem iz lesenih palic najprej z »bako« zvezal po dve palici skupaj v narobe obrnjen V. To sem zapičil v tla, da je stalo pokonci. Ogrodje je stalo pol metra narazen. Oba dela sem povezal s tanjšo palico. Na zadnji strani sem navpično prislonil palice eno poleg druge po celotni dolžini. S storži, ki sem jih nabral na pohodu, sem okrasil zunanjost bivališča. V notranjost pa sem postavil mizo, stol in sliko – iz naravnih materialov.

Jan Jakopič Kitek, 4. a

Material sem nabral na sprehodu. Bivališče sem postavil pod streho. Najprej sem postavil tri zidove iz kamenja. Nato sem bivališče pokril z vejicami. Na izdelek, ki je nastal, sem bil ponosen.

Erazem Bucik, 4. a

Bivališče sem naredil iz naravnega materiala, ki smo ga nabrali kar okoli domače hiše.

Ian Murovec Hvalica, 4. a 

 

 

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)