Skoči na glavno vsebino

ŠOLSKA KNJIŽNICA

Pod okriljem naše šole deluje bogato založena šolska knjižnica. Učencem je na voljo skoraj 10.000 knjig in številne revije. Učitelji si pri svojem delu lahko pomagajo z več kot 3.000 knjigami strokovne učiteljske knjižnice ter številnimi strokovnimi revijami. Podružnična šola in vrtec imata svoji manjši knjižnici, vsi naši člani pa so vedno dobrodošli v matični enoti.

Knjižnica je računalniško opremljena. Omogoča dostop do interneta, s COBISS bibliografskim sistemom pa je povezana z ostalimi slovenskimi knjižnicami.

V matični knjižnici je na voljo velika čitalniška miza za brskanje po literaturi, pripravo referatov ter drugo samostojno delo. V knjižnici izvajamo knjižno ter knjižnično vzgojo za predšolske in šolske otroke, pripravljamo tematske razstave, organiziramo obiske slovenskih pesnikov in pisateljev, sooblikujemo prireditve ter svetujemo učiteljem in učencem pri izbiri knjig za domače branje in bralno značko.

Vsako leto učenci od 6. do 9. razreda izrazijo zanimanje za delo v knjižničarskem krožku, kar prispeva k nadaljnjemu usposabljanju in negovanju bogate dediščine.

Vabljeni!

Knjižničarka: Tanja Močnik

Dostopnost