Skoči na glavno vsebino

Kulturni dan prve triade

V četrtek, 21. oktobra, so učenci I. triade na OŠ Kanal in POŠ Kal imeli kulturni dan. V večnamenski dvorani so si ogledali nemški družinski animirani film Škratki. Po filmu so po razredih izvajali različne dejavnosti: razgovor o vsebini filma, risanje, pripovedovanje in izdelovanje škratov.

1. razred: pripovedovanje o vsebini filma in ilustriranje

»Škratki so gledali predstavo, ko jih je krojačeva žena pregnala. Škrati je žalostna gledala skozi okno. Videla je list z risbico. Šla je v človeški svet. Z njo sta šla še Kepko in Bučko. Po cesti jih je lovil pes. V zapuščeni pekarni je Teo sam praznoval rojstni dan. Spekel je smetanove penice. Škrati so se skrili v predal, Teo jih je slišal in našel. Škrati so ga prepričali, da bo spet pekel slaščice. Njegov brat je bil v svoji tovarni peciva in mu ni hotel pomagati. Bila sta skregana. Teo je zbolel in ležal v bolnici. Škrati je šla po pomoč, po ostale škrate, da bodo pekli pecivo. Z raketo so poslali kolačke in vabilo na otvoritev slaščičarne. Na dan otvoritve so škrati pripeljali Tea iz bolnice in naredili iz njega lutko. Prodali so veliko slaščic. Brat ni vedel za škrate. Po otvoritvi se je začudil: »Le kako mu je to uspelo.« Potem je ujel škrate in jih zaprl v kletko. Z bagrom je hotel podreti slaščičarno, a mu je Teo to preprečil. Rešil je škrate in brata sta spet postala prijatelja. Rešili so slaščičarno. Teo je pekel slaščice, brat pa jih je prodajal. »

Karolina Čelešnik, 1. a


Sofia Simčič, 1.a


Elis Brezavšček, 1.a

Jaka Košir, 1.a

Maj Brezavšček 1.a


2. razred: izdelovanje škratov iz storžev

 

3. razred

ŠKRATKI REŠIJO SLAŠČIČARNO

Moj najljubši prizor je, ko so škrati imeli škratovanje. Nato so šli Škrati, Bučko in Tepko iz škratje votlinje. Potem so šli vsi trije škrati v svet, kjer so ljudje. Tam jo je Teo naučil peči slaščice.

Nicol Jevšček, 3.a

 

ŠKRATKI REŠIJO SLAŠČIČARNO

Nekoč je živela škratica po imenu Škrati. Imela je prijatelja Bučka in Tepka. Nekega dne se je odločila, da odide v človeški svet. Z njo sta odšla tudi Bučko in Tepko. Srečala sta slaščičarja Tea. Škrati se je naučila peči. Teu so pomagali vsi škrati, da mu njegov brat Bruno ne bi zaprl njegove slaščičarne. Potem sta spet postala prijatelja in skupaj sta delala v Teovi slaščičarni. Škratki pa so potem imeli škratovanje.

Živa Golja, 3. a

 

 
 
 
1. in 2. razred POŠ Kal

 

 

Dostopnost