Skoči na glavno vsebino

Obisk Primoža Suhodolčana na Osnovni šoli Kanal

15. aprila 2022 je našo šolo le obiskal uveljavljeni mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. Za obisk smo se dogovarjali že od leta 2020, a nam je načrte . vsakokrat preprečila epidemija.

Na srečanje z njim smo se učenci dolgo pripravljali. Brali smo njegove knjige, risali na teme iz knjig, izdelali veliko knjigo o njem ter jo ilustrirali, na staro kolo obesili odlomke iz njegovih del ter vse razstavili v šolski avli.

Pisatelj je bil nad videnim navdušen in je razstavo » na veliko « fotografiral.

Večina Primoža Suhodolčana pozna že po njegovem očetu, Leopoldu Suhodolčanu, ki je bil tudi pisatelj in je leta 1961 s Stankom Kotnikom prvi uvedel slovensko bralno značko.

Primož Suhodolčan se je med dogodkoma (za mlajše in starejše učence) zelo povezal s svojim občinstvom in požel veliko smeha ter bučne aplavze pri učencih vseh starosti. Vse skupaj pa je popestril z zabavnimi zgodbami o svojem otroštvu, ki so opisane v številnih njegovih knjigah, kot je na primer ta:

V osnovni šoli sem bil nekje v 6. razredu zaljubljen v deklico iz 8. razreda. In potem sem jo opazoval, pa hodil za njo, ji sledilin se z njo lovil. In lovili smo se tudi med drevesi. Pa sem pazil, res sem pazljivo švigal levo in desno med njimi! Hkrati pa sem bil pozoren nanjo. Ampak, glej ga zlomka, eno drevo je trčilo naravnost vame!

Na koncu je podpisoval svoje knjige in delil avtograme ter nas še dodatno spodbudil k branju njegovih knjig, katere že tako radi beremo.

Njegov slog pisanja je namreč duhovit, nazoren in zelo berljiv. Branje njegovih knjig pa pravi užitek in zabava.

Matija Perše in Kevin Pavlin, 9.a

Dostopnost