Skoči na glavno vsebino

Ogled filma v Kinogledališču Tolminu

Učenci 4.a, 4.b in 5.a so si v petek, 6. 10. 2023, v Kinogledališču  Tolminu ogledali film Kapa.

To je slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića. Predstavlja zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse.

Učenci 4. a, 4. b in 5.a so strnili svoje vtise o filmu.

 

Fanta po imenu Erik so klicali Kapa. To leto je bil Erik izžreban, da gre k Božičevim. Lučka je najprej Erika sovražila, nato pa sta postala dobra prijatelja. Šla sta v avto lažnega Božička in pristala sredi mesta. Dobila sta psa brez noge. Policija ju je našla in ju odpeljala domov.

Laura Melink, 4.a

 

Všeč mi je bilo, da je bil film slovenski. Erika so v šoli klicali Kapa, ker jo je imel ves čas na glavi. Erik si je zelo želel k svoji družini. V šoli je zadel srečko in je lahko božič preživel z bogato družino. Spoprijateljil se je z njihovo hčerko in bila sta zelo dobra prijatelja.

Hugo Pušnar, 4.a

 

Erik je deček, ki je star 9 let. Ker ima problematične starše, mora živeti v mladinskem domu. Kapa, ki jo nosi na glavi, je edina vez s starši, saj mu jo je spletla mama. Erik upa, da sta se njegova starša poboljšala. Vrstniki so ga večkrat hecali in zafrkavali. V mladinskem domu so organizirali božično žrebanje. Njegova edina želja je bila, da bi šel domov. Z žrebom je bil poslan k bogati družini v kateri živi deklica Lučka. Lučka je razvajena deklica, ki lahko dobi vse, razen sestre in kužka. Erik prihaja iz družine, kjer je alkohol doma. Sredi noči Erik in Lučka v dnevni sobi zalotita Božička. Ta Božiček je bil v resnici ropar. Njegov avto je bil parkiran pred Lučkinim stanovanjem. Skrijeta se v njegov avto in kmalu se znajdeta na ulici. Božiček kmalu ugotovi, da sta v njegovem avtu otroka. Takoj ju je peljal domov in ju je zapodil iz avta. Otroka pa nista šla domov, ampak sta šla iskat pravega Božička. Medtem, ko sta tekla po ulicah, je Lučko kmalu povozil avto. Odšla sta naprej do stare hiše, kjer so živeli Erikovi starši. Erik je dal mami darilo. Celo noč sta iskala Božička, zato sta ju začela iskati Lučkina starše in policija.

Mia Petrevčič, 4.a

 

V mladinskem domu je živel Erik, ki so ga klicali Kapa. Bil je izžreban na žrebanju, to pomeni, da gre na večerjo k Božičevim. Kmalu so prišli ponj. Deklica Lučka je bila zelo trmasta. Ko so pojedli večerjo, so šli spat. Erik se je ponoči zbudil, potem pa še Lučka. Odšla sta v Božičkov avto. Božiček ju je vrgel ven. Hodila sta po mestu. Prišla sta do Erikove hiše. Mami je dal darilo.

Našla sta tudi psa. Poimenovala sta ga Cofek Reks. Vsi trije so zaspali. Našla jih je policija. Odpeljali so jih v mladinski dom. Lučkini starši so prišli po njo in psa. Erik je Lučki podaril kapo.

Lara Dačović, 4.a

 

Film je bil zabaven. Najbolj mi je bilo všeč, ko sta se Erik in Lučka izgubila. Všeč mi je bilo tudi, ko sta oropala avtomat. Zabavno je bilo zato, ker je bilo več Božičkov. Najbolj zabaven pa je bil konec filma.

Anže Križman, 4. b

 

V petek, 6. 10. 2023, smo na šoli imeli kulturni dan. Ob kulturnih dnevih si po navadi ogledamo kakšno predstavo ali film. Tokrat smo šli v Tolmin in si v Kinogledališču ogledali film z naslovom Kapa. Film govori o revnem fantku, ki je vedno nosil kapo, ki mu jo je spletla mama. Želel si je, da se mu ostali otroci ne posmehujejo zaradi revščine. Kljub temu, da je bil reven, je pokazal, da ima veliko srce, ker je podaril kapo prijateljici Lučki. V tej zgodbi mi je bilo najbolj všeč, da sta postala dobra prijatelja, kljub temu, da je en reven, drugi pa bogat.

Elena Gašič, 5.a

 

V petek, 6. 10. 2023, smo imeli kulturni dan. Obiskali smo Kinogledališče v Tolminu. V šolo smo prišli ob 8.00. Prvo uro smo imeli v telovadnici OŠ Kanal predstavitev košarke. Prišel je učitelj košarke iz Deskel. Imeli smo različne poligone. Predstavitve smo si ogledali učenci 4. in 5. razreda. Na koncu je lahko, kdor je želel, vzel listek za šolo košarke v Desklah. Po malici smo se odpeljali v Tolmin. Tu smo videli razstavo sirov, gob in jabolk. Nato smo šli gledat film Kapa. Sporočilo filma je, da tudi nesramni in neprijazni človek nekoč postane prijazen. Film mi je bil zelo všeč. Po filmu je sledila deset minutna igra na igralih. Potem smo se z avtobusom odpeljali v Kanal. Bil je lep in zanimiv dan.

Amalija Koncut, 5.a

 

6. 10. 2023, smo šli gledat film Kapa v Tolmin. Peljali smo se z avtobusom. Film pripoveduje o dečku, ki je prejel nagrado, da lahko gre domov za božič k premožni družini. Erik doma ni imel urejenih razmer. Pri družini spozna punčko Lučko. Sredi noči zalotita Božička, ki pa ni bil pravi. V resnici je bil ropar, ki je kradel darila. Erik in Lučka sta stikala po avtu za darili, medtem ko je ropar popravljal avto. Ropar Božiček ju je opazil in vprašal, kaj delata. Odgovorila sta, da iščeta njihova darila. Lučka si je želela kužka. Svetoval jima je, naj se vrneta domov, kjer ju že čaka kuža pod jelko. Erik je hotel domov, Lučka pa mu je sledila. Prišla sta do avtobusne postaje. Lučka je tam zapela pesem. Ljudje so jima dajali denar. Tako sta lahko šla do Ljubljane, kjer je živel Erik. V domači hiši je Erik videl, da se je stanje poslabšalo. Šla sta v center Ljubljane, kjer sta videla jaslice in kužka brez zadnje desne tačke. Kuža ju je bil vesel. Prespala sta v jaslicah. Naslednji dan sta se zbudila na policijski postaji. Tam sta videla starega znanca roparja Božička, ki so ga peljali v zapor. Lučko so odpeljali domov, Erika pa nazaj v dom.

Film mi je bil zelo všeč, ker sem spoznal, da obstajajo tudi takšne družine in tako nesrečni otroci, kot je bil Erik.

Nik Čuferli Milošević, 5.a

Dostopnost