Skoči na glavno vsebino

Tehniški dan – Lego robotika

V torek, 29. 11. 2022, so imeli tretješolci tehniški dan – Lego robotika. Zanimive, poučne in nepozabne delavnice je izvajala e-hiša Nova Gorica v sklopu projekta Kadri (Posoški razvojni center).

Učenci so se s pomočjo LEGO WeDo 2.0 in Spike Prime kompletov učili osnov robotike in programiranja, razvijali so motorične spretnosti, preizkusili so se v natančnosti branja načrtov ter se urili pri delu in komunikaciji v skupini.

Poleg tega so povezovali znanja matematičnih in naravoslovnih vsebin.

 

Kaj pa je učencem najbolj ostalo v spominu?

Na računalniku smo poiskali navodila za sestavo robota. Ko smo ga naredili, smo ga postavili na tla in imeli tekmo. Vsi niso prišli čez črto, zato smo mogli izračunati, koliko sekund mu moramo dodati, da bo prišel do konca. To smo seveda vnesli v program.

Julija, 3. a

 

Najbolj zanimivo mi je bilo, ko smo lahko robote programirali, da so se premikali.

Tim, 3. a

 

Zelo smo se zabavali, ko smo naredili smešen model, ki je bil na baterije. Drugi robot je bil tak, da smo ga upravljali preko računalnika. Ta je vlekel tudi tovor.

Hugo, 3. a

 

Všeč mi je bilo, ker smo bili razdeljeni v dve skupini. Prvi robot je imel gumb, na katerega si moral pritisniti, da je začel odštevati. Drugi pa se je zagnal tako, da smo pritisnili gumb na računalniku. V vsaki skupini smo robota dodelali in okrasili.

Lara D., 3. a 

 

Galerija slik

Dostopnost