Skoči na glavno vsebino

TEHNIŠKI DAN PROMET

Obiskal nas je policist Danilo. Policist nam je povedal, od katerega do katerega leta lahko vozimo električni skiro. Razlagal je o prometnih nesrečah. Rekel je, da moramo nujno nositi čelade na kolesu, rolerjih in skiroju. Šli smo ven poizkusit, koliko smo se naučili. Pokazal nam je filmček, v katerem smo videli, kaj se lahko zgodi, če nisi privezan z varnostnim pasom.

Mija L. in Teo, 3. a

 

V razredu nas je obiskal policist. Povedal nam je o prometnih znakih. Pogovorili smo se, kako prečkamo prehod za pešce. Ko grem s kolesom, moram imeti čelado. Dan mi je bil všeč.

Kris, 3. a

 

Policist nam je povedal, kaj se zgodi, če nismo pripeti. Povedal nam je, kako se prečka cesto. Pokazal nam je poučne risanke. Zelo je bil prijazen.

Hugo, 3. a

 

Obiskal nas je policist. Povedal nam je o prometni varnosti. Ponovili smo, kako se pravilno prečka cesto. Na kolesu nosim čelado. V avtomobilu sem pripet. Med vožnjo voznik ne sme uporabljati telefona.

Timotej, 3. a

 

Pri vožnji z avtomobilom moramo vsi otroci sedeti v sedežu in biti privezani z varnostnim pasom. Videli smo, kaj se zgodi, če nisi pripet v prometni nesreči. Imaš lahko zelo, zelo hudo poškodovano glavo, imaš vse zlomljene kosti in lahko tudi ne preživiš.

Mia Pe. in Julija, 3. a

Julija, 3. a

Dostopnost