Skoči na glavno vsebino

Planetu Zemlja prijazna šola

Planetu Zemlja prijazna šola je projekt Društva Planet Zemlja in se izvaja od šolskega leta 2010/2011. S projektom vzgojitelj in učitelji širimo informacije, ki pripomorejo k ohranjanju kulturnega, naravnega in nacionalnega izročila Sloveniji, razvijajo zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave.

Pri projektu vsako leto sodelujejo tudi priznani slovenski strokovnjaki in ustanove (ARSO, Znanstvena fundacija Slovenije, Gozdarski inštitut Slovenije, Čebelarska zveza Slovenije), ki lahko največ pripomorejo na področju varovanja okolje in vzgoje za odgovornejši odnos do kvalitete bivanja prihodnjih generacij.

Projektu se je Osnovna šola Kanal priključila v šolskem letu 2022/2023. Delo pa se nadaljuje tudi v šolskem letu 2023/2024. Učenci bodo lahko sodelovali v projektu Eko beri (branje okoljevarstvenih slovenskih in tujih knjig ter ustvarjanje na njihovo tematiko) ter Zeleno pero (6. – 9. razred; Tekmovanje v pisanju okoljevarstvenega članka. Letošnja tema ima naslov Čebele in človek v času podnebnih sprememb.)

Koordinatorka: Dominika Slokar De Lorenzi

Dostopnost