Skoči na glavno vsebino

CŠOD Prvine – 2. dan

Ob 7. uri nas je zbudila glasba. Pripravili smo se na jutranjo telovadbo, kjer smo se pošteno razgibali in prebudili. Po zajtrku smo se odpravili na pohod na 1120 m visoko kočo na Čemšeniški planini. Pot je bila zasnežena in malo tudi ledena, zato smo hodili zelo previdno. Pri koči nas je očaral prelep razgled na Zasavsko dolino. Izvedeli smo, da so v teh krajih nekoč kopali rjavi premog, ki so ga uporabljali za kurjavo. V rudnikih je prebival tudi škrat Perkmandeljc, ki je rudarjem nagajal in tudi pomagal.

Po kosilu smo se posladkali s krofi, ki so nam jih podarili učitelji iz druge šole. Popoldne smo se s sankami spustili do gozda, kjer smo imeli matematiko v naravi. S pomočjo naravnih materialov smo oblikovali različna števila, ustvarili matematične račune, geometrijske like in simetrične oblike.

Ob poslušanju pravljice Zasavski čudež smo podrobneje spoznali škrata Perkmandeljca in ga upodobili s pomočjo lastne domišljije.

Večer smo zaključili ob ognju. Umirjena glasba nas je popeljala do skritih želja. V upanju, da se nam te izpolnijo, smo poleno položili v ogenj. Zapeli in zaplesali smo si nekaj pesmi in si s tem polepšali večer.

Galerija slik

Dostopnost