Skoči na glavno vsebino

Kulturni dan – Tolminski muzej

Učenci 5. a razreda so si v okviru dneva dejavnosti – kulturnega dne, v petek, 10. 5. 2024, ogledali Tolminski muzej. Z ogledom smo pričeli ob 9.00. Ogled muzeja je bil voden pod vodstvom gospe Karle. Namen obiska muzeja je bil utrditi pridobljeno znanje pri predmetu družba, sklop Časovni trak zgodovine.

Najprej nas je kustosinja popeljala v čas kamne dobe in dobe kovin. Učenci so si ogledali različne arheološke najdbe iz časa prazgodovine, najdene na območju Tolminske, Kanalskega Vrha in prisluhnili podrobni razlagi o uporabi posameznega orodja, orožja in posod. Iz obdobja starega veka so ob maketi spoznali zgradbo rimske hiše, ob fotografijah in originalnih primerih pa tudi način pokopa umrlih ter predmete, ki so jih položili v grob. Iz obdobja srednjega veka je bil podrobneje predstavljen Tolminski punt.

Obisk muzeja smo zaključili z ogledom razstave o življenju ljudi v 20. stoletju. Učenci so z zanimanjem sledili pripovedovanju in opisovanju kustosinje ter aktivno sodelovali v pogovoru.

                       

       

       

Dostopnost