Skoči na glavno vsebino

Kulturni dan v Medani in novogoriški knjižnici

V petek, 13. 5., smo učenci sedmega razreda obiskali muzej Alojza Gradnika in Ludvika Zorzuta in si ogledali knjižnico v Novi Gorici.

Alojz Gradnik se je rodil leta 1882 in umrl leta 1967. Po poklicu je bil sodnik, prevajalec in pesnik. Ludvik Zorzut se je rodil leta 1892 in umrl leta 1977. Bil je pesnik, etnograf in muzealec. Ko smo zaključili z ogledom hiše, v kateri smo videli veliko zanimivega in prebrali odlomke iz življenja obeh pesnikov, smo se napotili do bližnjega pokopališča, kjer sta bila oba pokopana. Med krajšim sprehodom smo občudovali pokrajino Goriških brd. Po ogledu muzeja smo se napotili v Novo Gorico in si ogledali Goriško knjižnico Franceta Bevka. V njej smo odkrili veliko zanimivih reči. Videli smo tudi najmanjšo knjigo, ki jo imajo v knjižnici, in Bevkovo spominsko sobo. Po ogledu knjižnice bi šli na sladoled, a ker so bili nekateri fantje v knjižnici, kjer naj bi bila  tišina, preglasni, nam učiteljice niso dovolile.

Čeprav velja petek 13. za slab dan, poln neuspehov in nesreč, se je izkazalo, da to ni res. Na kulturnem dnevu smo se imeli prav lepo.

Maruša Skrt, 7. a

Dostopnost