Skoči na glavno vsebino

Likovni natečaj Plakat miru – Vsi smo povezani

Učenci in učenke 7. razreda OŠ Kanal so sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju Plakat miru pod naslovom Vsi smo povezani v organizaciji Lions Clubs International. Namen natečaja je spodbuditi otroke k razmišljanju o življenju, miru na svetu, prihodnosti, ljubezni in medsebojnemu razumevanju. Svoja razmišljanja so učenci predstavili z likovnimi deli. Ta so se najprej ocenjevala na lokalnem nivoju Lions klubov, nato na nivoju distriktov in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Med šolske finalistke so se s svojimi deli uvrstile Liani Runtheany Prinčič, Maruša Skrt in Larisa Vidič. Učenke so se v četrtek, 24. 3. 2022, udeležile prireditve z dobrodelno gledališko predstavo in razstavo likovnih del šolskih finalistov lokalnih šol, ki so sodelovale na ravni Lions kluba Vogrsko. Učencem in učenkam so bila podeljena tudi priznanja. Čestitke!       

 

                                                                                       
Moja slika predstavlja oko s solzo, ki je zapolnjena z inštrumenti, notami in vzorci. Vsak izmed nas včasih joče, tudi tisti, ki govorijo, da nikoli. Jok je povezan z raznimi čustvi in občutki. Čustva pa imamo vsi ljudje. Inštrumenti in note tako prikazujejo glasbo, ki jo imamo vsi radi. Glasba sproži v človeku občutke sreče, ki jih lahko delimo z drugimi. Ljudje smo tako povezani tudi s srečo, ki jo vzbudi glasba.

Liani Runtheany Prinčič

 

S svojim plakatom želim sporočiti, da ne smemo gledati na razlike med nami, ampak moramo držati skupaj, ne glede na vse. Le tako bomo premagali ovire, ki nam jih zastavi življenje.

Maruša Skrt

 

Moj plakat predstavlja puzzle – sestavljanko, ki jo skupaj sestavljamo vsi ljudje sveta. Med seboj si pomagamo in sodelujemo. Če ne delamo skupaj, svet ne bo lep, sestavljanka ne bo pokazala prave, lepe podobe. In tako je tudi v resničnem življenju. Le če bomo med seboj sodelovali in si pomagali, bomo na svetu lahko vsi živeli v miru in zadovoljstvu.

Larisa Vidič

 

V sklopu Lions kluba Vogrsko se je za finalni izbor na nivoju Distrikta 129 Slovenija uvrstilo likovno delo Maruše Skrt iz Osnovne šole Kanal. Odprtje razstave vseh štiriindvajsetih slovenskih finalistov je potekalo v soboto, 26. marca 2022, v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu. Prireditve se je Maruša udeležila in prejela spominsko darilo ter priznanje. Maruši iskrene čestitke!

         

 

Čestitke vsem učencem in učenkam, ki so sodelovali na natečaju, vsem finalistom in finalistkam, posebne čestitke pa tudi slovenski finalistki Anji Rožen, ki je na mednarodni ravni tekmovanja osvojila prvo mesto.

Dostopnost