Skoči na glavno vsebino

Novoletni koncert otroškega in mladinskega pevskega zbora

V petek, 15. 12. 2023, ob 18.00 je v večnamenski dvorani OŠ Kanal potekal novoletni koncert, ki so ga pripravili učenci otroškega in mladinskega pevskega zbora z zborovodkinjo Mojco Jerončič. Na klavirju jih je spremljala pianistka Mirjam Furlan. Z besedami slovenskih avtorjev je večer povezovala knjižničarka Tanja Močnik, prijetno in toplo praznično vzdušje pa je z dekoracijo dvorane ustvarila učiteljica Urška Humar Bajt. Za brezhibno tehnično izpeljavo koncerta so poskrbeli učenci avdio-video krožka: Nace Strnad, Mai in Tomaž Humar z mentorico Matejo Strnad.

Omeniti velja tudi učence soliste: Patrika Šuligoja in Erika Kobala pri skladbi Mika me, mika ter Terezijo Žnidarčič, ki je zapela del skladbe Dedek Mraz.

Kaj pa skrivnostna melodija, ki se je slišala z odra izza zagrnjenih zaves pred začetkom prireditve? Ne, ni bil posnetek, kot so predvidevali nekateri obiskovalci koncerta. Na zvončke in ksilofone so glasbeno temo iz filma o Harryju Potterju zaigrale učenke: Marija Čelešnik, Vita Bavdaž, Amalija Koncut, Elena Gašić, Zoja Muznik in Ela Krpan.

Ob koncu prireditve so učenci 9. razreda pripravili novoletni bazar okraskov in voščilnic. Izkupiček bo namenjen organizaciji zaključnega izleta.

Mentorica Mojca Jerončič

     

Dostopnost