Skoči na glavno vsebino

“Povabimo besedo” – Obisk pisateljice Anje Štefan

V četrtek, 16. 5. 2024, nas je obiskala sodobna pisateljica, pesnica in raziskovalka ljudskega slovstva Anja Štefan. Njenih nastopov so se udeležili vsi učenci od 1. do 9. razreda in najstarejši otroci iz vrtca.

         

            

Po malici smo učenci od 6. do 9. razreda odšli v večnamensko dvorano naše šole. Posedli smo se na sedeže in začeli poslušati. Najprej se je Anja Štefan predstavila. Potem nam je povedala pet pravljic: eno irsko, eno škotsko, eno japonsko in dve slovenski. Sledil je pogovor z njo. Spraševali smo jo različne stvari. Od njene najljubše knjige do najljubše pesmi. Izvedeli smo veliko zanimivih stvari. Povedala nam je, da bo kmalu izdala novo knjigo, ki jo bo ilustrirala Jelka Reichman. Dovolila nam je, da smo glasovali o naslovu te knjige. Zdaj smo vsi radovedni, če bo izbran naslov, ki je bil izglasovan na naši šoli. Z učenci od 1. do 5. razreda se je srečala posebej. Vprašali smo jih za mnenje o njenem nastopu.

»Najbolj so mi bile všeč njene uganke. Vesela sem, ker mi je podpisala knjigo.« Vita, 1. a

»Všeč mi je bilo, ker nam je povedala zgodbice.« Sven, 2. a

»Všeč mi je bilo, ker nam je Anja Štefan razdelila vstopnice za posebno nagrado za učence, ki so opravili bralno značko.« Ana Mari, 2. a

»Bilo je zanimivo.« Lan, 4. a

»Meni je bilo zabavno.« Klara, 4. a

»Mislil sem, da je Anja Štefan mlajša.« Matija, 5. a

»Nastop mi je bil všeč.« Karin, 5. a

»Zgodbica mi je bila zelo všeč.« Mia, 5. a

»Nastop  je bil odličen.« Melissa, 3. a

»Bil je zelo lep nastop.« Elis, 3. a

»Bilo je smešno.« Patrik, 4. b

»Meni je bilo zanimivo.« Lara, 4. b

 

Zapisala: Zoja Muznik, 6. a

           

 

Dostopnost