Skoči na glavno vsebino

Prireditev za zlate bralce

V četrtek, 23. 5. 2024, smo se z učenci, ki so opravili bralno značko vseh devet let, odpravili na zaključno prireditev za zlate bralke in bralce, ki jo je pripravilo Društvo bralna značka Slovenije in je potekala v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Prireditev je povezoval Boštjan Gorenc Pižama. Pogovarjal se je z urednicama knjige Mali črv Oto in druga golazen, ki jo bodo prejeli zlati bralci. Program sta sooblikovala glasbena gosta Um & Kuna, reparja prostega sloga. S svojimi izvirnimi nastopi sta navdušila polno dvorano.

Pred prireditvijo so se učenci družili tudi z ostalimi zlatimi bralci. S sovrstniki iz Osnovne šole Frana Erjavca in iz Osnovne šole Solkan so se sprehodili do Ljubljanskega gradu. Vse šole, ki so se prireditve udeležile v organizaciji MDPM za Goriško, so na Prešernovem trgu prejele priznanje za zlate bralce.

Zlati bralci na naši šoli so:

Bucik Lara, Cristofoli Žiga, Miklavc Aminah, Ozebek Zoja, Prinčič R. Liani in Žnidarčič Johana iz 9. a ter Jerkič Tilen, Jug Neli, Tinta Nika, Vidič Larisa in Vidič Loris Sofia iz 9. b.

Iskrene čestitke!

           

           

Dostopnost