Skoči na glavno vsebino

REGIJSKO TEKMOVANJE IZ KUHARSKEGA TEKMOVANJA ZLATA KUHALNICA

Tri učenke ter dva učenca 8. a razreda OŠ Kanal so se kot edina severno-primorska ekipa v sredini oktobra udeležili regijskega kuharskega tekmovanja Zlata kuhalnica. Gre za tekmovanje Turistične zveze Slovenije v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Namen tekmovanja je navduševati osnovnošolke in osnovnošolce za kuharske in gostinske poklice. Že štirinajsto leto so učenci kuhali svoje različice razpisanih jedi.

Letos so naši učenci pripravljali primorsko mineštro njihovih non, pirine palačinke z jagodno-skutnim nadevom in vrtnični koktajl. Učenci so se začeli na tekmovanje pripravljati že v maju, ko je bil objavljen razpis. Začeli so z iskanjem idej ter raziskovanjem pri nonah. Poskusili so kar nekaj različic in najboljšo skuhali tudi na tekmovanju. Sodelujoči učenci so pri pripravah pridobili ročne spretnosti priprave jedi in znanje, kako uporabiti vsa živila. Predvsem pa so se med seboj zelo povezali in na tekmovanju sodelovali kot prava utečena kuharska ekipa.

Ob zaključku tekmovanja so jed servirali, pripravili razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstavili tudi ocenjevalni komisiji.

Z odličnim sodelovalnim kuhanjem so postali ena izmed desetih ekip, ki bodo ponovno kuhale 14. novembra 2023 v Novi Gorici, v okviru Gostinsko turističnega zbora Slovenije in prireditve Dnevi slovenskega turizma.

                

Dostopnost