Še zadnjič se vam javljamo iz doma Prvine. Učenci smo že pripravljeni na odhod. Sobice so že pospravljene, kovčki že pripravljeni, trebuščki polni, avtobus pa na poti. Preden odidemo, so nam učitelji pripravili še orientacijski pohod v bližnji okolici. Razdelili smo se v tri skupine in se podali na pot, ki je skrivala številne zanimive naloge.
V času bivanja se je vsak od nas še posebej dobro izkazal in zato prejel tudi priznanje, ki nas bo spominjalo na našo prvo lepo preživeto šolo v naravi.
Se vidimo ob 17h pred OŠ Kanal. Prosimo, ne pozabite na nas! 😀

______________________________________________

In skoraj je za nami že drugi dan šole v naravi. Že pred zajtrkom smo se razgibali na jutranji telovadbi in se pripravili na prihajajoče aktivnosti. Sledil je daljši pohod na Čemšeniško planino, ki nas je nagradila s prekrasnim razgledom nad zasneženo okolico. Ob vrnitvi v dolino nas je pričakalo odlično kosilo in popoldanski počitek. Dan smo nadaljevali z ”lopatkanjem”. Trenutno spoznavamo gozd, kot dom živali in ga bomo izdelali tudi iz lego kock. 
Da ne pozabimo na včerajšnji zaključek dneva… Odpravili smo se na nočni sprehod skozi gozd, kjer smo opazovali sledi živali in se preizkusili v vlogi poročevalca.
Danes bomo večer ponovno preživeli zunaj, tokrat ob Prvinskem ognju, kjer se bomo podružili in kakšno zapeli.

Se vidimo jutri!

______________________________________________

Tretješolci so uspešno prispeli v njihovo prvo šolo v naravi. Na poti smo se ustavili na Trojanah ter si privoščili okusen krof. Ob prihodu so nas v domu Prvine toplo sprejeli ter nam pripravili odlično kosilo. Uredili smo si sobice nato pa se odpravili na bližnji breg, kjer smo se ”lopatkali”. Učiteljice so postavile rekord v spustu. Izkoristili smo sneg ter se tudi kepali. Ko je zunaj padel mrak, smo se preizkusili še v vlogi vremenarja in izdelali ”vetrovčka”. Kaj vse bomo še počeli danes, pa naj do jutri ostane skrivnost.

Spremljajte nas še naprej!

Lepo vas pozdravljamo, vsi tretješolci in učiteljici.

 

Galerija slik