Skoči na glavno vsebino

Šola v naravi – 4. razred

4. dan

Zjutraj smo vstali in pospravili sobe. Po zajtrku smo šli gledat sonce. Učiteljica nam je povedala, da so modre zvezde najbolj vroče.  Šli smo na hodnik, kjer je bila tema. Učiteljica je imela lučko in globus. Pogovarjali smo se o Soncu, Luni in Zemlji. Ko smo končali smo šli v učilnico in naredili model, ki prikazuje vrtenje Sonca, Lune in Zemlje. Po malici smo šli v gozd, kjer smo se razdelili v tri skupine. V prvi smo gledali krošnje dreves z ogledalcem, v drugi smo s stetoskopom poslušali drevesa, v tretji pa smo prehodili progo preživetja z zaprtimi očmi. Skupaj smo naredili sliko drevesa. Po kosilu smo šli na pohod okrog Medvedjega Brda. Ob povratku nas je čakalo presenečenje. Spuščali smo se po notranjem toboganu. Po večerji smo imeli družabni večer skupaj z OŠ Dobje. Pripravili smo zanimive točke. Sledil je ples in za njim počitek.

Izak, Ožbej, Mark

Galerija slik


3. dan

Po okusnem zajtrku smo imeli prvo dejavnost, in sicer kuhanje. Za kosilo smo pripravili zelenjavno obaro, učenci OŠ Dobje, ki tudi letujejo z nami, pa so pripravili sladico. Za pripravo kosila smo zrezali čebulo, zaradi katere smo jokali, kolerabo, korenje, cvetačo, por in meso. Za v obaro smo naredili še drobnjakove štrukeljce. Po malici smo imeli lokostrelstvo. Komaj smo čakali kosilo, ki smo ga sami pripravili. Bilo je zelo okusno. Sledila je dejavnost preživetje v naravi. V gozdu smo postavljali bivake. Za večerjo smo jedli pico. Večer smo zaključili z opazovanjem zvezd. Skozi teleskop smo videli porodnišnico zvezd.

Marija, Mia, Irina, Elena, Neja

Galerija slik


2. dan 

Zgodaj zjutraj smo vstali,
vse pospravili, se pripravili
in na zajtrk odcapljali.

Zunaj smo se zbrali,
se malo poigrali.
Narava nas je klicala
in nas v gozd vabila.

Odhiteli smo do žage,
pogledat, kako se hlode žaga.

Plezalna stena na domu visi,
začnemo plezati vsi,
vrv pripeta nas drži,
vsak se potrudi za svoje moči.

V učilnico smo prišli
in se o obnovljivih virih pogovarjali.
Na igrišču smo se igrali,
potem pa še v učilnici smejali.

Na koncu dneva,
pa smo se pripravili na spanje
in si zaželeli sladke sanje.

Karin, Živa, Amalija, Nicol

Galerija slik


1. dan

Z avtobusom smo prispeli na Medvedja Brdo. Pot je bila dolga. Ko smo prispeli v dom, so nas najprej razdelili v sobe. Pred kosilom smo šli na sprehod Po medvedovih stopinjah, kjer smo videli največjo smreko. Stara je približno 120 let, vendar ji je starost težko določiti, ker ima rastlinskega raka. Po slastnem kosilu smo imeli orientacijo. V naravi smo risali  točke in nastal je zemljevid.  Po odlični večerji smo se odpravili na nočni pohod. Tam smo se pogovarjali, svetili s svetilkami in opazovali gozd v temi. Pred spanjem smo se še igrali na dvorišču.

Julija, Neža, Vita in Taja

Galerija slik

 

ponedeljek, 20. 3. 2023, ob 10:02

Spoštovani starši četrtošolcev!

Sporočamo vam, da so učenci srečno prispeli na Medvedje Brdo.

Dostopnost