Skoči na glavno vsebino

Šola v naravi – 4. razred

petek, 8. 3. 2024

Zadnji dan smo se prebudili v zasneženo jutro. Po zajtrku smo pospravili svoje sobe, spakirali svoje kovčke in se odpravili še na zadnji dve dejavnosti. Ogledali smo si naravoslovno učilnico z živalmi, ki smo jih lahko tudi prijeli in pobožali. Spoznali smo tudi, kako se v domu Medved voda segreje in zakaj potrebujemo sončne celice. Vsi smo prejeli tudi priznanja za uspešno opravljene vse preizkuse v šoli v naravi. Sedaj že nestrpno čakamo, da odidemo proti domu.  Se vidimo med 15.00 in 15.30 pred OŠ Kanal!

četrtek, 7. 3. 2024

Danes nas je ponovno prebudilo sonce. Že takoj po zajtrku smo utrjevali znanje iz orientacije. Kasneje smo v okolici doma kartirali ter znanje tudi uporabili. Pred kosilom smo tekmovali v starih kmečkih igrah. Najbolj zabavna nam je bila molža krave. Popoldan smo odšli na orientacijski pohod. Vsem je šlo odlično, najboljša pa je bila soba Netopirji. Utrujeni in lačni od orientacijskega pohoda smo se razveselili večerje, saj nas je na mizah pričakala pica! Pred nami je še zadnji večer, ki ga bomo preživeli ob glasbi in plesu. Se vidimo jutri!

sreda, 6. 3. 2024

Torkov večer smo zaključili z ustvarjalno delavnico. Danes smo se prebudili v deževno jutro. Dopoldan smo se preizkusili v lokostrelstvu ter se zabavali ob gibalnih izzivih. Spoznali smo tudi tradicionalno jed na notranjskem in jo za kosilo tudi pripravili. Sami smo narezali zelenjavo, zamesili testo za ”vahče”, medenjake in Ferdinandove kolačke. Vse, kar smo pripravili tekom dopoldneva, smo za kosilo in popoldansko malico tudi z velikim veseljem pojedli. Po kratkem počitku so se nekateri preizkusili v luščenju fižola, drugi pa so tekmovali v Veseli šoli. Ko je prenehalo deževati, smo se hitro oblekli ter se odpravili na krajši sprehod do bližnje jase, kjer smo se urili v vojaških vajah. Večerja je že za nami, trenutno pa poteka kviz.

torek, 5. 3. 2024

Včerajšnji dan smo zaključili z nočnim sprehodom in si ogledali zvezde. Poiskali smo mali in veliki voz, zvezdo Severnico mnoga druga ozvezdja. Danes smo se nekateri zbudili že zelo zgodaj in pričakali sončni vzhod na igrišču. Po tradicionalnem slovenskem zajtrku smo se odpravili do žage, kjer smo si ogledali, kako iz drevesnih hlodov pripravijo deske, ki so primerne za nadaljnjo obdelavo v mizarstvu. Kasneje smo opazovali gozd ter odkrivali, kaj vse lahko v njem najdemo. Po kosilu smo se ponovno odpravili v gozd, kjer smo izdelali vsak svoj bivak. Ujel nas je dež, in ker naši bivaki niso bili dovolj dobro utrjeni, smo hitro stekli nazaj do doma. Ker so nas od vse hoje danes že močno bolele noge, smo za pot do kleti uporabili kar tobogan. Sledila je slastna večerja, sedaj pa že komaj čakamo na naslednjo dejavnost. Več o tej pa jutri.

ponedeljek, 4. 3. 2024

Četrtošolci smo se danes po prihodu v CŠOD Medved najprej odpravili v svoje sobe ter jih skrbno uredili. Za en teden so naš dom postale soba Jelen, soba Košuta, soba Miška, soba Šoja, soba Ris, soba Netopir, soba Kuna ter soba Zajec. Nato smo se odpravili na krajši sprehod in spoznali okolico doma Medved. Po sprehodu smo se okrepčali s slastnim kosilom. Sledile so popoldanske aktivnosti. Preizkusili smo se v plezanju ter se podali na pot po vesolju. Naučili smo se, zakaj imamo na Zemlji dan in noč ter zakaj imamo letne čase. Spoznali smo tudi lunine mene. Dneva pa še ni konec, čakajo nas še večerne aktivnosti, več o teh pa vam poročamo jutri. Lepe pozdrave!

                 

Galerija slik

Dostopnost