Skoči na glavno vsebino

Šola v naravi – 4. razred

petek, 1. 4. 

Zbudili smo se bolj pozno kot po navadi. V času pred malico smo spoznavali živali doma Medved. Videli smo: trnastega paličnjaka, navadnega paličnjaka, želvo Leonardo, skakača Lori, njena mladička Dikija in Pepija, morskega prašička Murija in dve ptici zebrici. Po malici smo se igrali različne igre ter molzli kravo. Vse smo pospravili, sedaj se pa pripravljamo na odhod domov.

Galerija slik

 

četrtek, 31. 3.

Danes smo težko vstali. Učiteljica Mojca nam je povedala, da bomo pekli piškote. Komaj smo čakali, da se preizkusimo v lokostrelstvu. Popoldne smo spoznavali planete. Veliko smo se naučili o luni in njenih menah. Učiteljice so nam dovolile, da se lahko večkrat spustimo po toboganu. Bilo je zelo zabavno. Pri popoldanski malici smo pojedli piškote, ki smo jih spekli. Zvečer smo se zabavali ob glasbi.

Galerija slik

 

sreda, 30. 3.

Zbudili smo se v oblačno jutro. Po zajtrku smo šli na ogled žage. Na poti smo zagledali močerada. Poimenovali smo ga Sluzko. Iz ostankov lesa smo oblikovali čudovite izdelke. V dežju smo raziskovali okolico. Oblikovali smo zemljevid Medvedjega Brda. Po večerji smo spoznavali zvezde in ozvezdja. V prostem času gubamo ladjice iz papirja. Do sedaj smo jih naredili 1050.

Galerija slik

 

torek, 29. 3. 

Danes je bil čudovit dan. Zelo nam je bilo všeč

plezanje po plezalni steni. Po gozdu smo spoznavali rastline in plodove. Tudi pohod v dolino Pikelce je bil zelo zanimiv. Kuharice nas razvajajo z odlično hrano. Prosti čas preživljamo v sobi in na igrišču.

 

ponedeljek, 28. 3. 

Na medvedje Brdo smo prišli polni pričakovanj. Najprej smo šli na krajši sprehod v okolici doma Medved. Po kosilu smo šli v gozd. Tam smo gradili bivake iz naravnih materialov. Bivake smo tudi preizkusili.

Galerija slik

 

Spoštovani starši četrtošolcev!

Sporočamo vam, da so učenci srečno prispeli na Medvedje Brdo. Vsi so nameščeni v sobah in že raziskujejo okolico . 

Dostopnost