Skoči na glavno vsebino

Šola v naravi 5. a

Četrtek, 7. 9.

Dogajanje v poletni šoli v naravi je pestro in zanimivo. 

V sredo smo poleg plavanja spoznavali tudi značilnosti obmorskega sveta ter reševali različne naloge. Učitelj Boštjan nas je popeljal v svet poezije in dramatizacije. Predstavil nam je lastno pesmico z naslovom Sožitje. Učenci smo si izbrali lik iz pesmice ter pesem dramatizirali v parku ob naši depandansi.

Tudi danes, v četrtek, nam ne bo dolgčas. Za nami je že jutranja telovadba, streljanje z lokom in dopoldansko plavanje. Popoldne se bomo odpravili na orientacijski pohod. Če bomo uspešno reševali naloge, ki nas čakajo na posameznih postajah, bo naš trud poplačam z odkritjem zaklada. Utrujene mišice se bodo sprostile na popoldanskem plavanju. Zvečer bomo izvedeli, v kateri sobi so bili najbolj redoljubni. 

 

Torek, 5. 9.

Učenci 5.a smo v poletni šoli v naravi zelo aktivni. Drugi dan našega letovanja smo pričeli z jutranjo telovadbo, po zajtrku pa smo se povzpeli na bližnjo vzpetino, od koder se nam je odprl prečudovit pogled na slovensko obalo in Tržaški zaliv. Ob slikovnem gradivu ter primerih v naravi smo se seznanili o prehodu življenja in vode na kopno. 

Poleg plavanja smo del časa namenili tudi učenju o našem priobalnem pasu.

Dan bomo zaključili z družabnim srečanjem v amfiteatru ob zunanjem bazenu.

Lepo nam je.

 

Ponedeljek, 4. 9.

Obveščamo vas, da so učenci prispeli na Debeli Rtič. Dopoldan so bili v Piranu, ogledali so si muzej školjk, Mediadom in mesto.

Pošiljajo vam sončne pozdrave.

Dostopnost