Skoči na glavno vsebino

Spoznavanje poklicev

V četrtek, 19. 10. 2023, smo se z 8. razredi udeležili delavnic spoznavanja tehniških poklicev na Šolskem centru Nova Gorica. Šest učencev je obiskalo Biotehniško šolo v Šempetru. Tu smo lahko spoznavali poklice: kmetijski tehnik, slaščičar, kuhar, natakar, turistični vodič. Ogledali smo si šolske prostore, način dela in učenja. Na slaščičarski delavnici smo spekli muffine, s katerimi smo se ob koncu obiska lahko posladkali. Na kmetijskih delavnicah smo poslušali utrip domačega kunca, spoznavali delo vinarja in videli, kako iz oljk dobimo oljčno olje. V učni kuhinji so nam pokazali pripravo različnih testenin, ki so nam jih za pokušino dijaki natakarji nato tudi postregli. Preizkusili smo se tudi v poznavanju evropskih mest.

Učenci, ki so obiskali programe Šolskega centra v Novi Gorici, pa so lahko spoznavali učno okolje tehniške gimnazije, strojništva, elektrotehnike, logistike in avtoservisne dejavnosti.

Učenci so tako dobili kar nekaj koristnih in zanimivih informacij, da se bodo lahko lažje odločili o nadaljnjem šolanju.

          

         

Dostopnost