Skoči na glavno vsebino

Tabor za vedoželjne učence

V petek, 24. 11. 2023, smo se po pouku zbrali v naravoslovni učilnici, kjer nam je učiteljica podala navodila za tabor. Po 10 minutah pogovora smo vse svoje stvari prenesli na avtobus, s katerim smo okoli 15. ure prispeli v Fieso. Peš smo se s kovčki v rokah povzpeli po strmih stopnicah ter prišli pred CŠOD Breženka. Preobuli smo se v copate in namestili v sobah.

Program se je začel v učilnici – nekateri z računalniško delavnico, drugi z likovno. Po večerji smo se s polnimi trebuhi odpravili na igrišče nad domom. Po približno uri odbojke, košarke in namiznega tenisa smo odšli v sobe ter se družili, dokler nismo utrujeni zaspali.

V soboto smo se zbudili še pred bujenjem učiteljev in odšli na zajtrk ob 8.00. Po njem smo se razdelili v dve skupini: ena skupina je odšla do zelo razburkanega morja, kjer je odvzela vzorce vode za kemijsko analizo. Druga pa je ostala v domu, kjer so se poigrali s fotografiranjem. Po kosilu smo peš odšli ob obali do Pirana. Tam so nam raziskovalci v Centru delfinov predstavili osnovne značilnosti delfinov, njihovo ogroženost, kako identificirajo     delfine … Ker je bilo morje zelo razburkano zaradi vetra, žal iskanja delfinov po morju nismo izvedli. Po končani predstavitvi smo po skupinicah samostojno raziskovali Piran. Ob dogovorjeni uri smo se zbrali na Tartinijevem trgu in se počasi odpravili v dom na večerjo. Po ureditvi za spanje smo v učilnici imeli karaoke ter si ogledali božični film.

V nedeljo smo po zajtrku pospravili sobe ter kovčke pripravili za pot domov. V učilnici smo imeli še zadnje delavnice. Malo smo še pomigali na igrišču in se po kosilu peš odpravili na avtobus proti Kanalu.

Učenki 9. razreda

Galerija slik

Dostopnost