Skoči na glavno vsebino

Tehniški dan – Vožnja po cesti, kolesarski izpit – 5. a

Tehniški dan je bil izveden v dveh delih.

V četrtek, 6. 6. 2024, je bil izveden prvi del tehniškega dne v obsegu dveh ur.

Pred vadbo vožnje po cesti so učenci tako kot vedno do sedaj pripravili poligon na igrišču, si nadeli vso potrebno varnostno opremo (čelade in odsevne jopiče) ter na igrišče pripeljali kolesa.

Pri izvedbi TD je sodelovala tudi strokovna sodelavka Eva Žerjal, ki je spremljala učence na vožnji po cesti skupaj z učiteljico Alenko Šink Mihelj.

Za ustrezno zagotavljanje varnosti pri vključevanju v promet je vožnjo po cesti izvajalo naenkrat le pet učencev. Na čelu kolone je vozila učiteljica Alenka Šink Mihelj, zadnja v koloni pa je bila učiteljica Eva Žerjal. Učenci so se seznanili s potekom proge, na kateri bodo opravljali kolesarski izpit. Urili so se v spretnostni vožnji, opazovanju prometa ter doslednem upoštevanju pravil vožnje.

V času, ko je posamezna skupina v spremstvu vozila po cesti, so ostali učenci izvajali vaje na kolesarskem poligonu. Sledilo je pospravljanje rekvizitov in spravilo koles.

Petek, 7.6. 2024 – Drugi del TD je bil v celoti namenjen opravljanju kolesarskega izpita. Poleg učiteljic Alenke, Anke in Eve sta za zagotavljanje varnosti kolesarjev in spremljanje njihove vožnje sodelovala tudi dva predstavnika policije in redar.

Na cesto so se podajali posamično po pet v skupini z večjimi razmiki, ostali učenci pa so se urili v spretnostni vožnji na poligonu. Kolesarski izpit je uspešno opravilo vseh 24 učencev in učenk. Predstavnik policije g. Danilo je ponovno pohvalil prizadevno delo mentorice kolesarskega krožka Alenke Šink Mihelj.

Mentorici: Alenka Šink Mihelj in Anka Jug

Dostopnost