Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal 17. novembra 2023, ko obeležujemo tudi dan slovenske hrane.
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo tudi mednarodno leto prosa, zato je bila temu žitu namenjena večja pozornost.
Učenci in razredniki so se 1. šolsko uro zbrali v matičnih učilnicah. Pred zajtrkom so po oddelkih potekale različne dejavnosti. Učenci so se pogovarjali o pomenu lokalne, slovenske hrane in rednega zajtrkovanja, v računalniški učilnici so reševali kviz, ogledali so si videoposnetek o kmetijstvu in lokalni hrani, barvali pobarvanke na temo slovenskega zajtrka, reševali križanko … Preostali del ure pa smo namenili zajtrkovanju.